Literair en Kunst Nieuws

ALDICHTER VIERT 20-JARIG BESTAAN
Het was een geslaagde jubileummiddag, zondag 25 juni in museum Ddama voor digital art, met zo'n 40 bezoekers, waaronder heel wat oud-Aldichters. De bundel 'Klinkers en medeklinkers, Aldichter verzameld 1996-2016' werd als eerste aangeboden aan medeoprichtster Rim Sartori. Vervolgens werd er door de diverse dichters, huidige en oud-leden een gedicht voorgedragen. Er was muziek van Maarten Borger en er werd officieel afscheid genomen van Niels Blomberg. Voor wie deze middag heeft moeten missen: de zeer luxe uitgevoerde bundel, hardcover en vormgegeven door Bert Fakkeldij is te bestellen voor € 12,50 excl. verzendkosten, dan wel af te halen bij een van de huidige leden, zonder verzendkosten. Bestellen kan via info@aldichter.nl. Dinsdag 4 juli zijn we te horen op Radio Flevoland, van 15.00 tot 16.00 uur en vertellen dan meer over het jubileum, de vereniging en de bundel.
Zie ook Facebook
ALDICHTER EN NATUURFOTOGRAFEN
DERDE DICHTERS AAN HUIS EEN SUCCES! 
Op 6 september 2014 vond in Dronten de 3de Dichters aan Huis plaats. Van Aldichter deden er 5 dichters mee, t.w. Cees Noordhoek, Rezart Palluqi, Frouke Hansum, Rim Sartori en organisatrice Anne van Rooijen.
We waren te gast bij drie adressen, o.a. bij de burgemeester van Dronten en de wethouder van Cultuur. Alle dichters bezochten alle adressen volgens een roulatieschema en overal werden we zeer gastvrij ontvangen. Het publiek, meest uitgenodigd door de gastheer zelf, maar ook via publicatie in de kranten geworven, was zeer geďnteresseerd. Er was volop gelegenheid om over de gedichten na te praten en met elkaar uit te wisselen.
Tijdens de afterparty vatte de burgemeester, Aat de Jonge, het succes van de middag kernachtig samen: “Volgend jaar weer!”

12 OKTOBER 2014
Op zondag 12 oktober, van 14.00- 17.00 uur is Aldichter te gast in De Glasbak (Lierstraat, NS Muziekwijk).
Centraal staat dan de presentatie van de nieuwste uitgave van Aldichter, in een even fraaie als verrassende vormgeving: ‘Los-Vast’.
Reserveer deze middag vast in je agenda!