ACTIVITEITEN

PRESENTATIE BUNDEL "LOS VAST" 12 OKTOBER 2014

Het was een leuke aangename middag. Vol muziek en zang van de dames van Erna Eugster ´Weerklank´ en natuurlijk het eerste exemplaar van LOS-VAST Poëziedoosje aan Hein Walter aangeboden! En hartelijk dank ook aan die aan deze middag hebben meegewerkt, muziek, de CD en een mooie PowerPointPresentatie.
Bedankt alle dichters van Aldichter! Vooral aan de familie Noordhoek  En bedankt aan alle bezoekers, heerlijk PUBLIEK bedankt!

Hein Walter via Facebook: Een prachtige bundel, indrukwekkende, toegankelijk poëzie, prachtig vormgegeven.
 

 


OPEN DAG VAN DE VOLKSTUINVERENIGING WATER/LAND

Op zondag 26 mei 2013 namen de Aldichters deel aan de open dag van de volkstuinvereniging Water/Land in Almere Haven.

Klik
HIER voor een fotoreportage

Hieronder video-opnames:

http://youtu.be/yU_fyTT7BP4

http://youtu.be/r0zMITB3itg

http://youtu.be/_wBHdYO2ZmI

http://youtu.be/9W_8LCBn6SM

http://youtu.be/v_r8vg8v34k

http://youtu.be/jkA366sNYcg

http://youtu.be/fMUSIMrAw6c

http://youtu.be/FC0WmR2dlt8


OPOPO (Open Podium Poëzie)

Op 25 april jl. vond de activiteit OPOPO (Open Podium Poëzie) plaats.
Klik
HIER voor een powerpointpresentatie


ALDICHTERS AAN HUIS IN DRONTEN OP 19 mei 2012

Op 19 mei 2012 vond voor de derde keer het Dichters aan Huis evenement in Dronten plaats. 9 dichters trokken in groepjes langs gastadressen. Na afloop was er een gezellig samenzijn.


ALDICHTERS AAN HUIS IN DRONTEN OP 23 APRIL 2011

Wederom zijn wij Aldichters gevraagd om Dichter aan Huis te Dronten op te luisteren.

Met zes Aldichters en drie gastdichters uit Lelystad met de voormalig stadsdichter van Lelystad Petanak, Stadsdichter Laura Bakker uit Dronten, Gerard Beense Sr. dichter Lelystad en Rob Boudestein, trokken wij langs de huiskamerpodia op 23 april 2011.

Het was een stralende dag en vol goede moed en geïnspireerd, trokken wij langs enkele huiskamers in Dronten, een poëtische route alwaar wij zeer gastvrij werden ontvangen.

Er was een route uitgestippeld en er werd met 3 koppels gewerkt. Kees Kielen was onze chauffeur, reed iedereen naar bestemming en haalde ons terug. Alles was perfect voorbereid en georganiseerd. door Annemarie Rooijen (voormalig stadsdichter van Dronten en lid van Aldichter).

Strakke organisatie, prima dag, en zeer goede reacties Er werd geluisterd, zowel door het aandachtige publiek en wij als dichters.Deelnemers geïnspireerd

dichter-aan-huis-dag
voorjaar verbindt mens met woord
gesproken stilte

Laura Bakker ( Dronten)

In zonnig Dronten,
op vleugels van Electra:
dichters thuis bijeen.

Petanak ( Lelystad)

Niels Blomberg maakte een ’verslag’ in dichtvorm:

Franciscus

De poëzie verkavelt Stille Zaterdag
blijft hangen aan de muur
verwaait niet in de beslotenheid

Woorden zaai ik
weerwoorden bloeien op
gesprekken komen tot wasdom
tot de geluidloze taxi mij verder voert

Ik ben klaar voor de lentetuin
waar de uitgelaten teckel
kwispelt naar mijn woorden
waar de kikker kwaakt
op de cadans van mijn stem
waar de snorfiets snort
op de schoot van mijn strofen
waar de barbecue met zijn rooksignalen
mijn gedichten doorfluistert

Pasen is laat dit jaar
Mijn woorden zijn opgestaan
om het voorjaar te begroeten

ZONDAG  30 JANUARI 2011:   ALDICHTER IN DE NIEUWE BIBLIOTHEEK ALMERE
Aansluitend op de Landelijke Gedichtendag verzorgden de dichters van vereniging Aldichter een middag vol poëzie rond het thema 'de nacht' en nieuwe gedichten.

Klik HIER voor een impressie

ZONDAG 30 MEI 2010: PRESENTATIE GEDICHTEN&KUNSTBUNDEL 'WOORDKUNSTWOORD'

Tijdens een druk bezochte signeersessie in Almere Haven overhandigde Hans van de Willige van uitgeverij d’JongeHond uit Zwolle het eerste exemplaar aan Elly Linzel, de presentatrice van de middag.

De bundel WoordKunstWoord is een unieke samenwerking tussen beeldend/grafisch kunstenaar Ivo Winnubst uit Elim/Hoogeveen en dichteres Rim Sartori uit Almere. Het duo liet al eerder een bijzondere bundel gedichten verschijnen in 2001, maar dit keer kreeg het werk van Ivo Winnubst een prominente plek in het boek. ± 40 schilderijen, tekeningen en grafische werken inspireerden Rim Sartori tot het putten uit haar ruime gedichten-oeuvre.

Tijdens de signeersessie in Almere droeg een aantal dichters van Aldichter proza voor uit de bundel, werden enkele gedichten gezongen door Henry Muldow en was er een ééndaagse expositie van een groot aantal schilderijen en tekeningen van Ivo Winnubst. Uniek daarbij was dat zijn werk Nebalia Sensu Stricta, voor het eerst na haar lange reis die begon tijdens het Terschellings Oerol 2009, weer te zien was in Nederland. Het werk is een onderdeel van WindNomaden van SLeM, dat o.a. New York aandeed afgelopen herfst en nog niet eerder binnen een expositie van Ivo getoond werd.De bundel is vanaf nu verkrijgbaar in een aantal boekhandels in Nederland en België. Tevens te bestellen via www.rimsartori.nl of www.afterdaan.nl .
Bundel WOORDKUNSTWOORD: €19,95
CD WOORDKUNSTWOORD: €5,00
Bundel en CD samen: € 22,50 excl. verzendkosten

Lees HIER een recensie.

Bij de bundel is er ook een CD WoordKunstWoord verschenen (alleen verkrijgbaar bij de auteurs). Tien gedichten van Rim werden ingesproken, door o.a. leden van Aldichters, haar zoon Johnny Kraaijkamp en van een fraaie sound voorzien door ferrie = differentieel (Zie: http://dailym.net/2010/09/kunstwoordkunst-boek-en-cd/ )


    

Klik HIER voor Het Gedicht

Klik HIER voor Treurspel

Klik HIER  voor de gezongen gedichten
door Henry Muldrow, met aan de piano Francine Kersten


 

Zie voor meer informatie: http://meandermagazine.net/wp/2011/01/beeld-domineert-taal/


ALDICHTERS AAN HUIS IN DRONTEN

Zaterdag 17 april 2010 organiseerde Annemiek van Rooijen, voormalig stadsdichter van Dronten, een poëtische route langs enkele huiskamers en het leescafé van de Drontse bibliotheek.
Natuurlijk waren de Aldichters bereid om een paar woorden te laten horen.
Samen met de stadsdichter van Lelystad Petanak, Lidy Peters, Rob Boudestein en Inge Kielen trokken zij langs de woonkamerpodia.

Er was een route uitgestippeld en er werd met koppels gewerkt. Kees Kiele reed iedereen naar bestemming en terug. Achteraf gezien is dit vrij vlekkeloos verlopen. Vijf koppels die drie huiskamers en de bibliotheek bezochten met hun woorden. Zowel de dichters als het publiek waren zeer tevreden over elkaar. Er werd geluisterd en besproken, de dichters kregen ruimte. Het publiek was nieuwsgierig en gastvrij.

Ter afsluiting was er ook een gezamenlijk optreden in het leescafé van de bibliotheek. Een bijzondere ruimte met een geïnteresseerd publiek en een mooie afsluiter van de dichterlijke activiteiten. Het programma werd vervolgd met om 15:00 een bijzonder optreden van De Zinspelers uit Almere.
Hierna werd het programma afgesloten en werd er nog enkele uren van de zon genoten op deze prachtige dag.
Er is ook al geroepen dat het misschien leuk is om dit soort poëtische huiskamerroutes te organiseren in Almere. Genoeg huiskamers in ieder geval.
Wie weet wat Aldichter ons nog brengt dit jaar.

Klik HIER voor de foto's.

KUNSTWOORD HOOGEVEEN

De eerste 2 weken werd de expo Het KunstWoord door enkele honderden bezoekers bezocht en ze genoten. Van Zomersprookjes uit een glazen schelp, van (h)eerlijke letters die de Lof der Zoetheid vormden, de Murmelmachine die onophoudelijk K Woorden uitbraakte en het optreden van de groep Aldichter uit Almere. Zelfs het Gregoriaans klonk afgelopen zondag weer eens zeer welluidend door de kapel van het voormalige klooster.
Kilk HIER voor een fotoreportage!

GEDICHTEN IN DE HAVEN

Op woensdag 10 september had Vereniging Aldichter een open avond, in het kader van de week van het schrijven. Het thema was Monumenten.
De Aldichters brachten een keur van gedichten in rond dit onderwerp, ondersteund door een powerpoint presentatie. Als entr’acte trad Maarten Börger op met eigen tekst en gitaarspel.
Het Open Podium werd ook benut. Dit zal een vaste plaats gaan innemen bij de volgende Aldichteravonden. Iedereen die gedichten schrijft kan hier gebruik van maken en is van harte welkom.

DOOP GEDICHTENPLATEN OP DE EVENAAR (ALMERE-BUITEN)

Op zaterdag 31 mei om 16.00 uur werden drie nieuwe gedichtplaten ten doop gehouden op de Evenaar.
Na een muzikale introductie droegen Aldichters Dorine Ratulangie, Annemieke van Rooijen en Rim Sartori hun gedicht voor en daarmee de gedichten aan de Evenaar en de bewoners en bezoekers van Almere Buiten toe vertrouwen.

Deze onthulling was een onderdeel van het Evenaar Festival Almere-Buiten
op 31 mei en 1 juni.
Klik HIER voor een impressie.
Klik HIER voor een reportage van Omroep Flevoland.

GESLAAGDE PRESENTATIE BUNDEL

Zondagmiddag 25 november 2007 in de Roestbak presenteerde dichtersvereniging Aldichter haar vierde bundel, toepasselijk getiteld: VIER.
Jan Severins leidde de middag in de Roestbak, waarbij om beurten alle acht dichters twee van hun in de bundel opgenomen gedichten voorlazen.
Het publiek kon de tekst meelezen via een groot geprojecteerde Powerpoint-presentatie.
Tussendoor trad driemaal het dameskoor WEERKLANK op met Afrikaans-Spaans en Engels geïnspireerde zang. Dirigente Erna Eugster begeleidde op djembé, accordeon en piano, maar ook a capella toonde het koor grote kwaliteit.

Als verrassing zong het koor na afloop een speciaal lied voor Aldichter, waarin Aldichter Niels Blomberg fragmenten van ieders gedicht had verwerkt.
Klik HIER om de video te zien.In de pauze kon de nieuwe bundel, alsmede de set poëzie-ansichtkaarten van Aldichter worden aangeschaft en indien gewenst, gesigneerd.
De nieuwe bundel is eveneens binnenkort bij diverse boekhandels in Flevoland te koop of via de website: www.aldichter.nl

21 juni 2007 - ANSICHTKAARTENEXPO
Aldichters dragen gedichten voor bij boekhandel Selexyz Scheltema.
Klik HIER voor een impressie

ONTHULLING PROJECT "GEREGELDE ONTMOETING" 2007
Donderdag 30 mei is het project ‘Geregelde ontmoeting’ gelanceerd in het centrum van Almere-Haven.
De Alliantie Flevoland heeft samen met Attika Architecten, de Vereniging Aldichter, Bayer Beheer, GoedeStede en Ymere dit project tot stand gebracht. Het idee is afkomstig van Attika Architecten. Het bijzondere is dat op de kolommen(de met grijs steen omklede pilaren) tussen de luifels fragmenten van dichtregels zijn afgebeeld van oude en nieuwe dichters.
De dichters ontmoeten elkaar in hun dichtregels over liefde, vandaar de naam ‘geregelde ontmoeting’.
De Vereniging Aldichter en drie leerlingen van de Meergronden hebben hun creatieve talenten ingezet om diverse dichtregels te maken.
Klik HIER voor een impressie

OPENING TENTOONSTELLING “BELEEF ALMERE ALS EEN GEDICHT” 2006
klik HIER voor een impressie

OPENING BOEKHANDEL DE ARK 2006
Op 19 april 2006 werd de nieuwe vestiging van boekhandel de Ark geopend in het nieuwe stadshart van Almere. ’s Middags was er aandacht voor de fotogedichten die Aldichter gemaakt heeft bij Almeerse locaties. Deze worden in de winkel tentoongesteld. Daarmee drukt de Ark de verbondenheid uit tussen oud en nieuw Almere.

Verder las Frouke Hansum haar gedicht Toverballen voor. Dit gedicht is geschreven bij de kleurrijke huizen aan het Giethoornpad, hemelsbreed 100 meter van de Ark. Het gedicht hangt, uitvergroot tot 3 bij 3 meter, in de winkel.
klik HIER voor een impressie


SAMENWERKING ALMEERSE FOTOGRAFEN EN ALDICHTERS
klik HIER

KUNSTMARKT ALMERE-BUITEN  2005
klik HIER voor een impressie